Cursusaanbod

Bij voldoende deelname wordt in februari 2018 gestart met een basiscursus bijenhouden.

Imkersvereniging Eensgezindheid uit Eerbeek e.o. geeft een basiscursus bijenhouden in 2018.

In de maand februari wordt gestart met 3 theorielessen, gevolgd door 10 praktijklessen, waarbij je samen met een andere cursist in een bijenvolk werkt. Het is de bedoeling dat je in de zwermperiode zelf een volk aanschaft.

De theorie- en praktijklessen vinden plaats in Eerbeek op maandag-, dinsdag- of woensdagavond van 19.30 - 21.30 uur. We sluiten de cursus af met een theoretisch examen, waarna u het officiële N.B.V. diploma ontvangt.

De kosten van de cursus bedragen €160,-. Dit is inclusief lesmateriaal (theoretisch), examen, koffie en thee. Exclusief het boek Bijenhouden, hoe doe je dat? en de aanschaf van eenvoudig imkersgereedschap.

Tijdens het jaar van de cursus, krijgt u gratis lidmaatschap van de N.B.V. aangeboden en ontvangt u 8x per jaar het blad Bijenhouden.

De cursus wordt gegeven door de N.B.V. docent Harrie Leeflang

Uitgebreide informatie omtrent de cursus kunt u opvragen via email: bijenleef@hetnet.nl

Mocht u zich inschrijven wilt u dan vermelden welke avond u absoluut niet kunt.

Harrie Leeflang

E-mail: bijenleef@hetnet.nl

of bij ons secretariaat
E-mail: secretaris@imkersverenigingeerbeek.nl

Bij voldoende aanmeldingen worden de mogelijkheden voor het geven van een gevorderdencursus overwogen.