Honing- & bijenmarkt

Een impressie van de markt in foto's.

De Markt op 23 september 2017 was een succes, mede dankzij het prachtige nazomerweer.

De winnaars  van de van Zadelhoff Wisselbeker voor de beste heideraathoning: de familie van Holland.

De opening, de markt, de keuring, de Fanfare de Eendracht uit Eerbeek.

De traditionele Honing- en Bijenmarkt is elk jaar op de vierde zaterdag in september.

De markt geniet landelijke bekendheid en wordt gehouden bij Grand Café De Korenmolen, Kanaalweg 3 in Eerbeek (Gelderland).

Elk jaar wordt een grote verscheidenheid aan honing aangevoerd die, voorafgaande aan de verkoop, door een team van gecertificeerde keurmeesters aan een keuring wordt onderworpen. Deze keuring is sinds 2016 ook voor het publiek toegankelijk.

Naast honing zijn ook andere bijen producten te koop, zoals;

• pollen (stuifmeelkorrels),
  • bijenwas(kaarsen),
  • propolis,
  • koninginnegelei (Royal Jelley),
  • honingwijn (Mede) enz.

Tevens worden diverse biologische producten aangeboden.

De buitenmarkt start om 10.00 uur en de honingverkoop, onmiddellijk na de officiele opening, om 11.00 uur.

De markt waar de nieuwe oogst van heide honing wordt gekeurd en verkocht trekt jaarlijks veel belangstelling uit het hele land. Het publiek kan meekijken bij de keuring en krijgt inzicht in het verschil tussen sjoemel honing en honing waar alleen de natuur aan bijgedragen heeft. Bijen spelen een belangrijke rol in de natuur, daarover vertellen de imkers graag hun verhaal. Verder is er volop informatie over onder meer oude appelrassen, planten en bollen van belang voor insecten, produkten gemaakt van honing en was en benodigdheden en cursussen voor de bijenteelt. De oliemolen draait en voor de kinderen zijn er speciale attracties zoals een springkussen en stokbrood bakken met Scouting.

De muziek van fanfare-orkest de Eendracht, de geur van oliebollen en barbecue en de vriendelijke gastvrijheid van de Korenmolen zorgen voor een bijzondere sfeer rond dit evenement georganiseerd door de Imkersvereniging Eensgezindheid Eerbeek en Omstreken.